AANVRAGEN

Leergeld Haarlemmermeer is vanwege de vakantie gesloten van 10 tot en met 17 augustus 2020.

CORONA: ook Leergeld Haarlemmermeer werkt volgens de richtlijnen van de overheid. Dit betekent dat wij voorlopig niet langs kunnen komen voor een bezoek aan huis. We voeren de gesprekken met de gezinnen vooral via de telefoon.

Wat kan Leergeld voor u doen?

U kunt hulp aanvragen voor activiteiten op het gebied van school, sport, cultuur en welzijn. Klik hier voor een toelichting op de activiteiten. U kunt een aanvraag doen voor een bijdrage in kosten wanneer u voldoet aan de volgende eisen:

  1. u heeft een uitkering, laag inkomen of schulden
  2. u woont in de gemeente Haarlemmermeer
  3. uw kinderen zijn tussen 4 tot 18 jaar oud

Stappenplan

Stap 1

Dien een aanvraag in bij Bereken uw Recht van de gemeente Haarlemmermeer. Klik daarvoor hier. Na het invullen van het formulier hoort u van de gemeente waar u recht op heeft.

Heeft u hulp nodig bij het invullen van Bereken uw Recht? Dan kunt u terecht bij:
MeerwaardeStichting MEEVluchtelingenwerk of Humanitas.

Stap 2

Heeft u een toekenningsbrief van de gemeente? Dan kunt u hier het aanvraagformulier bij Leergeld indienen. Wij bellen of mailen u daarna zo snel mogelijk voor een afspraak. Controleer daarom regelmatig uw e-mail.

Wij gaan heel zorgvuldig om met uw persoonlijke gegevens. Wilt u weten hoe? Klik dan hier voor ons AVG-reglement.

meerleergeld haarlemmermeer taekwondo

VERVOLGSTAPPEN

Wat gebeurt er na uw aanvraag?

Onze intermediair maakt binnen twee tot vier weken een afspraak met u voor een huisbezoek. Tijdens dit huisbezoek bespreekt hij/zij met u wat de mogelijkheden zijn, welke activiteiten u kunt aanvragen en verzamelt hij/zij de documenten. Denk daarbij aan de beschikkingsbrief van de gemeente Haarlemmermeer. Deze documenten zijn nodig om de aanvraag af te handelen. Als alle informatie compleet is, kan de aanvraag beoordeeld worden.

Daarna ontvangt u van Leergeld een brief. Staat daarin een positief besluit, dan kunt u uw kind(eren) aanmelden voor de aangevraagde activiteit. In de brief staan ook de afspraken over de betalingen. De bedragen worden rechtstreeks overgemaakt aan de organisaties (na ontvangst van hun factuur).

Vanwege de grote toestroom van aanvragen hebben we helaas wat langere wachttijden dan normaal. Het kan dus even duren voordat u een reactie krijgt. We doen ons uiterste best om zo snel mogelijk contact met u op te nemen.

ANDERE HULPINSTANTIES

Graag wijzen wij u ook op een aantal andere organisaties in Haarlemmermeer voor hulpaanvragen.

Met ingang van 1 juni 2017 kunnen inwoners van Haarlemmermeer zich voor schuldhulpverlening direct aanmelden bij PLANgroep. U kunt ook mailen naar haarlemmermeer@plangroep.nl of bellen met 0800-323250099. Voor lichtere hulp op financieel gebied kunt u ook terecht bij Humanitas of MeerWaarde.