WERKWIJZE

Hoe gaan wij met uw aanvraag om?

Gezinnen met een laag inkomen (tot 120% van het wettelijk sociaal minimum) of met aantoonbare schulden kunnen een aanvraag indienen bij Leergeld voor een bijdrage in kosten voor de schoolgaande kinderen.

Een coördinator verdeelt de aanvragen onder onze intermediairs. Bij Stichting Leergeld Haarlemmermeer zijn alle medewerkers vrijwilliger.

Binnen twee tot vier weken na uw aanvraag maakt de intermediair een afspraak voor een huisbezoek. Tijdens dit huisbezoek bespreken we de mogelijkheden van de aanvraag en verzamelen we de gegevens om aanvraag goed te kunnen beoordelen. Intermediairs kunnen ook verwijzen naar voorzieningen die de gemeente al aanbiedt of naar andere instanties.

De coördinator beoordeelt uw aanvraag, soms in overleg met het bestuur. Als uw aanvraag wordt toegewezen, ontvangt u een toekenningsbrief. De gemeente en de school, club of vereniging waar de aanvraag over gaat, ontvangt ook bericht. Als u de toekenningsbrief heeft ontvangen, kan uw kind worden aangemeld voor de activiteit. Stichting Leergeld Haarlemmermeer betaalt rechtstreeks aan de school, club of vereniging en doet geen vergoedingen achteraf.